lørdag den 10. september 2011

En fantastisk afslutning på en fantastisk ferie!

Sikke en dag - meget anderledes fra alle naturoplevelserne, men lige suset af Los Angeles!


Universal Studio
I dag havde vi planer om at ta' offentlige transportmidler og se Universal Studio. De offentlige transportmidler blev opgivet. Det er ikke meget ros de får, alle kører selv og helst kun en i hver bil! Der var knap 30 km. ind til Universal Studio, men med den trafik vi oplevede i går, så kunne det godt ta' meget lang tid. Vi havde læst at det ar klogt at møde op i god tid inden parken åbnede kl. 10:00, for der kunne hurtigt opstå kø til forlystelserne. Trafikken gled nu pænt og vi kørte også lige op og fandt en parkeringsplads - 20,00 $ for en plads, og hvis vi gav 20,00$ mere, kunne vi få en plads lige ved indgangen. Heldigvis var vi igen lidt påpasselige med dollar'ne, og det viste sig at være heldigt, for parkeringspladsen - Alian, hed den - lå så man lige fik lejlighed til at gå igennem Universal CityWalk, der var et helt butikscenter lige udenfor indgangen til Universal Studio.

Universal CityWalk
Billetsalget startede lige da vi nåede dertil, så alt passede perfekt. Vi ville gerne først ta' turen Studio Tour inkl. King Kong i 3D, og det var der rigtig mange flere end os, der også ville, og vi havde fået at vide at vi ikke måtte løbe, så det var lidt sjovt at se så mange mennesker i kapgang til de åbne busser, der kørte rundt udenfor selve parken. Vi kom igennem både indendørs og udendørs studier med hele kulissebyer. Undervejs så vi King Kong i kamp med en dinosaurus i 3D, hvor vi sad i bussen midt i kampzonen.
Vi røg også ind i et jordskælv i New York, hvor alle effekter var sat i værk - ild og røg stod ud over alt, og asfalten brækkede, så der faldt biler ned mod os.
Der blev også vist, hvordan biler blev kastet rundt  i forbindelse med biljagter. Også her blev åbnet ild fra store tønder,  der ikke kunne ses, medens biler blev kastet rundt på store teleskoparme.
Et stort passagerfly var styrtet ned i et bolikvarter. Her var flyet brækket tre dele, og husene delvist spillet ad i atomer.
Jo de kan nogle tricks her i byen.

Kulissebyen hvor Desperate Houseviwives bliver optaget
Da vi kom ud var der få minutter til Shrek i 4D begyndte så den tog vi også med - det var rigtig livagtigt - når æselet nøs blev vi våde! Bagefter så vi Special Effects Stage, hvor vi så hvor meget snyd der blev lavet med optagelser.

Willy ville gerne ned og se Jurassic Park the Ride, og vi kørte så ned af 3 kæmpe rulletrapper for at komme ned til Lower Lot. Vi var helt igennem heldige med, at der ikke var så lange køer, så vi kom også hurtigt frem til en vogn ... vi havde måske ikke lige tænkt hvad det gik ud på. Først kørte vi en fin tur i flotte landskaber med dinosauruser, så blev der lidt gys med vandsprøjt, og til sidst endte det i en vild rutchetur, hvor ALLE var sikker på at blive meget våde! Der var servietter ved udgangen, og de blev flittigt brugt.

Fra  afslutningen på Jurassic Park
Til sidst gik vi ind i The Simpsons Ride - vidste heller ikke hvad det gik ud på, og undervejs i køen blev der vist Simpson film. Det endte med, at vi kom 8 ind i et rum med en rutchebanelignende vogn. Turen var en 4D tur i rutchebane og frit fald  gennem alverdens forhindringer.

The Simpsons Ride
Undervejs havde vi en frokostpause på Flintstone's Bar-B-Q hvor vi fik en Pulled Pork sandwich.

Pulled Pork Sandwich on Ciabatta roll, 7,99$
Ved 3-tiden gik vi ud til bilen og kørte ned til Hollywood Boulevard, hvor vi så fortovene i begge sider af vejen med stjernerne. Vi gik ind i et center, hvorfra man kunne se The Sign. Der var flotte bygninger i Hollywood, og det var overskueligt.

Walk og Fame

The Sign i baggrunden
Vi kørte hjem på campingpladsen, hvor jeg gik over i det nærliggende center og tjekkede butikker, mens Willy gik i poolen og gjorde lidt rent i autocamperen, som vi skal aflevere inden kl. 11 i morgen.

1 kommentar:

mette sagde ...

det lyder godt nok som en fantastisk ferie - og sikke meget I fik oplevet i Universal Studios (Casper ville godt smage en "original" pulled pork!)
Glæder os til at se jer næste weekend - og høre meget mere :)