lørdag den 27. august 2011

En DEJLIG dag i San Francisco

Efter en god nats søvn var Willy frisk på at koble autocamperen af og køre til San Francisco, når den bus vi havde set frem til ikke lige ville på tur i dag. Vi er rigtig glade for hende TomTom og vi vidste at der skulle være en RV campingplads ved Pier 39, så det blev: Naviger til ... sat efter.
Golden Gate Bridge fra parkeringspladsen - køber et postkort i morgen!
Vi kørte i fint solskin selvom der var lidt køligt, og da vi nåede San Francisco, kunne vi se tågen komme. Golden Gate Bridge blev igen passeret med en dyne over. På vej ind mod Pier 39 kom vi til en parkeringsplads - Marine Green - med rigtig god plads og der kunne vi fint parkere i første parket ud mod den bro, vi kun kunne se pillerne af. Alcatras lå derimod i det flotteste solskin, og sådan var vejret også til hele dagen inde i byen.
Fishermans Wharf
Vi gik først ned til Fishermans Wharf, hvor der kan købes alt i suveniers og mange andre skøre ting især skøre, strikkede huer var et hit. Vi gik langs havnen og kom over til Pier 39, hvor søløver holder til, da vi skulle tilbage gik vi inde bag kajen og der er der tivoli og rigtig mange butikker - rigtig flot.
Sølover på Pier 39
Troede måske der var nogle få gader i San Francisco der var lidt stejle, men det var sjovt at se, hvor stejle gaderne er i hele den store bymidte. Vi gik først til Stockton Street i China Town, hvor der er mange fødevarerbutikker og andre butikker for de lokale kinesere, derefter gik vi over på Grant Avenue der går parallel med Stockton Street og det er meget for turister, det der findes der. Der var også et par kinesere, der kom med fine brochurer, til et sted vi kunne spise frokost. Vi havde håbet på vi kunne finde noget "Takeaway boks" lignende, men det endte med, at det vi troede var kylling med salat, viste sig at være 4 små stykker kylling på pind til hver ;-) ... øllene var dog OK!
Lykkekagefabrikken, Golden Gate Fortune Cookies Co., 56 Ross Alley, San Francisco, CA 94108
Vi fik betalt og fandt et Lykkekage-bageri nede i en lille sidegade stadig i China Town. Da vi gik gennem indgangen ud af China Town, blev alt Amerikansk igen, og vi gik ned til Union Square, hvor der var et rigtig flot skue udover flotte høje huse omkring. Det sidse vi ville se var Lombard Street, med den sjove gade, med de mange sving - det var en hård tur derop! Det var et must for mange turister, at køre gennem gaden kunne vi se, men vi kan godt være det foruden i Autocamperen!
På vej tilbage fandt vi en kaffebar nede ved Fishermans Wharf, men vi gik dog ud igen, da det så lige lovlig avanceret ud. Vi gik tilbage til Autocamperen igen langs vandet, og nu var Golden Gate Bridge endnu mere væk!
Dejligt at have sit eget køkken med. Der var en bænk lige udenfor, ned mod vandet, hvor det kunne være hyggeligt at drikke kaffe, men da måger, duer, gråspurvene og andre flyvende væsner opdagede at jeg kom med kager, kunne vi ikke sidde der. Vi nød kaffen inde i autocamperen hvor vindue og dør kan åbned med fluenet og det holder også fugle ude.
På vej tilbage til campingpladsen fandt vi et indkøbscenter i Petaluma, og der handlede vi ind til de næste dage.
Aftensmaden var friske majs, og de var bare helt fantastisk søde, 2 tynde koteletter og salat dertil en Anchor Steam Beer fra et lokalt bryggeri.

Det vil blive godt at hvile benene inden i morgen, når turen går ind i landet mod Yosemite.

Ingen kommentarer: